Proizvođači sira

OPG Mazuh

Proizvodnjom sira smo krenuli pred tri godine. Ja kao domačica i odgovorna za isto, na prijašnjem gospodarstvu sam već dulji niz godina u toj proizvodnji tj. oko 10.godina. Tradicijska je to proizvodnja po mojoj baki koja je nekada radila sir baš kao i ja danas, osobito prgice i urmašice.





Danas ja proizvodim 16 vrsta kuhanog sira, tu možete naći sa čvarcima, lješnjakom, orasima, ljutom paprikom, vlascem, ljuti sa vlascem, origano, bučina kosčica, bučino ulje, sezam, suha banana, kikiriki, šareni papar, lovor, kopriva, obični slani, češnjak…





Zatim su tu prgice iznimno kvalitetne sa četri okusa; jako ljute, blago ljute, obične i s koprivom. Urmašice slane i obične te rolice od sira za koje moram naglasiti da su moj aurtotovni proizvod. Uz to se radi svježi sir i vrhnje, maslac i skuta. Moram napomenuti da su svi proizvodi iznimno svježi sa našeg domaćinstva i izrađeni bez ikakvih štetnih dodataka i kemikalija. Isto tako je pripremljena i hrana za ishranu stoke o čemu vodimo brigu jer kroz zdravu i prirodnu hranu dobijemo i dobar proizod. Dnevno prerađujemo 50l sviježeg mlijeka iz vlastitog gospodarstva. Koje se kroz taj tjedan kroz proizvode plasira do potrošača.


Adresa:

Ladislav Sokolovački 58
48306 Sokolovac

Kontakt:

Darko Mazuh
0989417-704
mirjana.pirsa@gmail.com

Author