Proizvođači sira

OPG Adela Jareš

OPG – mini sirana Adela Jareš se nalazi u Donjim Sređanima na kućnom broju 3, gdje s veseljem pruža otvorena vrata kupcima. Proizvodnja sira je obiteljska tradicijaOPG Jareš je započeo s radom prije četvrt stoljeća u sklopu kojeg je prije 10 godina registrirana prva mini sirana odobrena pod posebnim uvjetima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Nakon otvaranja sirane u potpunosti je zadržana tradicionalna i prirodna receptura, no proizvodnja se odvija u kontroliranim i higijenskim uvjetima te se kvaliteta mlijeka i finalnih proizvoda redovito analizira. Supružnici Adela i Vlado proizvode svu potrebnu hranu za 25 mliječnih krava i podmladak, pri čemu se obrok zasniva na voluminoznoj krmi kako nalaže tradicija. Prerađuje se samo mlijeko iz vlastite proizvodnje, dnevno do 300 litara.

Jareši ljubiteljima domaćih tradicionalnih proizvoda nude široku paletu prirodnih tradicionalnih sireva i mliječnih proizvoda.Adela u svojoj sirani proizvodi svježi prirodno kiseljen  sir i vrhnje, maslac, kuhani sir, škripavac, albuminski sir – skutu, zreli sir od sirovog mlijeka Alela, sireve s dodatkom paprike i dimljene te vlastitu zaštićenu inovaciju “Koprivko” – sir s dodatkom koprive. Osim na kućnom pragu, sireve možete kušati i kupiti na Gradskoj tržnici Pakrac četvrtkom, Gradskoj tržnici Daruvar subotom te na mnogobrojnim sajmovima. Na gospodarskom sajmu u Grubišnom Polju su prisutni od njegovog osnivanja. Planovi za razvoj OPG-a su usmjereni ka nastavku tradicionalne proizvodnje sireva na principu “od polja do stola” te ka agroturizmu.

Adresa:

Donji Sređani 3, Dežanovac
43506 Dežanovac

Kontakt:

Adela Jareš
091-5592-290
opg-jares@net.hr

Author