Proizvođači sira

OPG Mini sirana Gašić

Obitelj Gašić tradicijski se dugi niz godina bavi proizvodnjom svježeg sira i vrhnja ali mini siranu smo otvorili u travnju 2017. godine.

Stanko i Katica, naši roditelji, u proizvodnji svježeg kravljeg mlijeka su preko 20 godina. 2016. godine Ivan i Katarina, djeca, odlučuju dodati vrijednost svježe proizvedenom mlijeku i otvaramo siranu.





Imamo farmu sa 50 muznih krava, simentalske pasmine, plus pomladak cca 80 grla stoke.





Kroz godinu i pol dana, koliko poslujemo, imamo veliki broj stručnih priznanja za svoj rad između ostaloga i titulu za najboljeg mladog poljoprivrednika za 2017. godinu.

Baziramo se na proizvodnji kuhanog sira, sa začinima te dimljene sireve. Nešto malo radimo polutvrdi sir sa mjesec dana zrijanja te svježi sir i vrhnje. U zadnje vrijeme smo počeli raditi čvrste jogurte i voćne jogurte.

Prošle godine naš kuhani sir sa koprom je dobio titulu šampiona na SirCroFestu u Zagrebu, kuhani polutvrdi sir, kuhani sa koprom te dimljeni sir su iste te godine dobili zlatnu medalju. Ovo godine na regionalnom ocjenjivanju sira kuhani sir s vlascem je dobio titulu šampiona a polutvrdi kuhani sir opet zlato.

U obitelji smo se podijelili što se tiče poslova, tata i brat su prvenstveno za polje i proizvodnju mlijeka, mama i sestra su u proizvodnji sira. Ivan je nositelj OPG-a, dok je Katarina odgovorna osoba za cijelu siranu.


Adresa:

Čepinska 155
31403 Beketinci

Kontakt:

Ivan Gašić
099-214-5541
opg.gasic@gmail.com

Author