Proizvođači sira

Kalničanka proizvodi d.o.o.

Obiteljsko  gospodarstvo Kešer bavi se ratarskom i stočarskom proizvodnjom od samih svojih početaka, prije više od 50 godina.

Tadašnje gospodarstvo bilo je vođeno i obrađivano na starinski domaći način bez strojeva,raznih novih sorti kultura, bez zaštitnih sredstava i prvenstveno su se uzgajale domaće životinje, koje  su tada bile zastupljene u našim sjeverozapadnim krajevima.

Takva obiteljska eko-proizvodnja trajala je sve do ranih 80-tih godina, kada gospodarstvo Kešer kupuje prvi stroj za pomoć u poljoprivredi „traktor“ i svake godine nove strojeve koji su bili potrebni u ratarskoj i stočarskoj proizvodnji.

Tada počinju kupovati i plemenite domaće životinje i intenzivnije se počinju baviti proizvodnjom mlijeka.


Davne 1989. godine na gospodarstvu Kešer počinje i prva proizvodnja „domaćeg  kravljeg sira“ koji se kao prvi kvalitetan domaći proizvod počinje prodavati na Zagrebačkoj tržnici „Dolac“,a 1993.godine počinje prodaja i na Varaždinskom placu.

Takva domaća proizvodnja počinje se zbog potrebe tržišta proširivati i 2003. godine nositelj gospodarstva Branko Kešer registrira tvrtku pod nazivom „KALNIČANKA PROIZVODI d.o.o“  koju tada zastupa Tamara Kešer i od tada tvrtka i poljoprivredno obiteljsko gospodarstvo Kešer posluju zajedno u ratarskoj i stočarskoj  proizvodnji i preradi mlijeka i opremanju buduće mljekare te nalaze novo tržište.

Tada 2007. na 2008. godinu  dolazi do prekretnice da se obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo lagano gasi i tvrtka Kalničanka proizvodi s vodstvom nove direktorice Martine Vidmanić, ing.polj. preuzima veći dio vođenja poslova, tako da prestaje sama proizvoditi svoju važnu sirovinu „mlijeko“ i u Potkalničkom kraju nalazi svoje prve proizvođače mlijeka „kooperante“.

Od tada kreće ozbiljnije opremanje objekta za veću proizvodnju mlijeka i tvrtka zapošljava djelatnike koji pod strogim vodstvom direktorice i obitelji Kešer rade na proizvodnji domaćih autohtonih proizvoda, kojima je svaki dan rastao broj.

Do danas, naša mljekara Kalničanka proizvodi ima opremljen objekt  za proizvodnju sireva sa 10 različitih prostorija za obavljanje različitih funkcija, te otkupljuje od 800-1000 litara mlijeka dnevno, a u svojem asortimanu ima 15 različitih proizvoda proizvedenih isključivo od kravljeg mlijeka i zapošljava 7 djelatnika.

Visoka kvaliteta domaćeg proizvoda  pomogla nam je u pronalaženju novog tržišta koji obuhvaća cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku i dio Istre, cilj nam je proizvode plasirati diljem Hrvatske, po potrebi kupaca i izvan Hrvatske.

Svjesni smo izazova koji su pred nama, ali također znamo da su timski rad i dobra organizacija, te međusobno poštovanje ključ našeg uspjeha.

Adresa:

Potok kalnički 115
48269, Kalnik

Kontakt:

Marina Vidmanić
091-405-4002
info@kalnicanka-proizvodi.hr